• Forteezza Pantheon Interim Management

Het 'Fortezza' van Forteezza

Fortezza is ontstaan uit de wens om maximaal bezig te kunnen zijn met veranderingen. En dit te kunnen doen vanuit een onafhankelijke positie zodat het klantbelang altijd voorop kan worden gesteld. Met een dusdanige inzet en ondersteuning dat organisaties daarna zelfstandig verder kunnen.

Vanuit eigen ervaringen kwam het besef dat authentiek (durven) zijn en vanuit je eigen sterke punten werken belangrijke basisvoorwaarden zijn voor echte successen. Want dan ontstaan de beste teams, de fijnste samenwerking en de mooiste resultaten.

In de architectuur, design en ook het eten, weten de Italianen puurheid en essentie te combineren tot de geweldige eindproducten. Bij 'forte' - italiaans voor kracht/sterkte - kwam al snel het zelfstandig naamwoord 'fortezza' tevoorschijn.

De naam omvat nog altijd in z'n totaliteit hetgeen waarvoor Forteezza wil staan: tijdelijk versterken, werken vanuit ieders sterke punten, en samen een goed fundament bouwen. Pas dan zijn veranderingen echt duurzaam.

De ene verandering legt altijd de grondslag
voor de verandering die erop volgt (Machiavelli)

Historie Forteezza

Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse leidinggevende (informatie)managementfuncties bij bedrijven in de zakelijke dienstverlening, besluit Hilde in 2004 om zich volledig te gaan richten op verandertrajecten binnen organisaties. Forteezza is een feit. Na een periode als zelfstandig professional volgt samenwerking met een partner en groeit Forteezza uit tot een bureau met vaste medewerkers en freelancers. De ervaringen breiden zich uit over diverse branches - zorg, overheid, financiële instellingen - en met nieuwe inhoudelijke thema's zoals o.a. digitalisering en (ICT) zorgvernieuwing. In 2012 besluit Hilde om terug te keren naar haar eigen natuurlijke kracht en passie: zich volledig als veranderkundige inzetten om klantorganisaties helpen te verbeteren. Het vaste netwerk van freelancers en partners is daarbij gebleven.

Beeldmerk

Beeldmerk
Het Pantheon in Rome bestaat nog steeds dankzij het stevige fundament waarop het is gebouwd. De oculus, de ronde opening in de koepel, is aangebracht zodat de constructie soepel bleef en aardbevingen beter konden worden opgevangen. Om een duurzaam fundament te bieden, kan het soms nodig zijn om een beetje mee te bewegen.

Filosofie

Filosofie
De wijsheden van Marcus Aurelius inspireren ons: "Kijk in jezelf. Daarbinnen is een bron die nooit ophoudt met stromen, zolang je niet ophoudt jezelf te onderzoeken" is één van zijn citaten (vrije vertaling). Dit staat symbool voor de visie om zoveel mogelijk te werken vanuit je eigen natuurlijke kracht. Dit is de beste basis voor verdere ontwikkeling.

Logo

Logo
De kleuren van het logo volgen letterlijk onze basis, de natuur. Het groen van gras, bomen en bossen. Het blauw verwijst naar de lucht, de zee of het water. De tijdelijke inzet wordt symbolisch weergegeven door Forteezza te laten starten en eindigen met een ‘gladde' streep. De vloeiend met elkaar verbonden letters geven de tussentijdse beweging weer.